Wie is Hansuman?

Hansuman is de bijnaam voor mijn eigen naam Hans Beenhakkers. Ik organiseer sinds 2006 Ecstatic Chant / Kirtan-Mantra bijeenkomsten, en ben in het voorjaar van 2020 ook online gegaan met Online Zingend Mediteren.

 • Zoek je iets om meer bij jeZelf te komen?
 • Ieder dag de mogelijkheid voor een uurtje helemaal voor jezelf?
 • Rust, aarden en met een positief gevoeld de dag in?
 • Zoek je iets om de dag goed te beginnen?
 • Lukt het je niet om te mediteren?

Kom dan ook mee Online Zingend Mediteren, iedere ochtend (behalve zondag) om 9.30 uur.
Ervaring of goede stem zijn niet belangrijk.
Geef je op voor een gratis proefsessie, of meld je aan voor de dagelijkse sessies .

Levensloop Hans Beenhakkers

Ik in 2007 afgestudeerd als yogadocent aan de Intensieve Ervaringsgerichte Yogascholing van het Yogacentrum Utrecht, bij Rob Obermeyer, die op zijn beurt weer leerling was van Harish Johari en Wolter Keers.

Ik heb in 2013 de 2-jarige opleiding tot Stembevrijder (Ode an die Freude) bij Jan Kortie met succes afgerond. Sindsdien combineert ik Kirtan-Mantra zingen met Stembevrijding in Zingend Mediteren en Ecstatic Chant.

Ik volgde vroeger ook satsangs en retraites bij Hans Laurentius, en heb enkele jaren aan zen-meditatie gedaan bij Zenonderdedom
Ik speel al vanaf zijn 14e gitaar (autodidact). Rond 1990 ben ik afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium (lichte muziek, percussie), en in een grijs verleden heb ik ook nog psychologie gestudeerd.
Na ruim 10 jaar een eigen band te hebben gehad in Cubaanse en Zuid-Amerikaanse muziek, richt ik me nu helemaal op Zingend Mediteren, Kirtan-Mantra zingen en Ecstatic Chant.

Hansuman / Hans
Hans(uman) zingt op de Kumbah Melah in Allahabad 2007

Chronologisch Overzicht Kirtan-Mantra bijeenkomsten

 • In 2005 begonnen met Kirtan-zingen bij bijeenkomsten van de leraar-opleiding op het Yogacentrum Utrecht
 • Sinds 2006 organiseer ik Kirtan-Mantra avonden, eerst in Utrecht, later ook in Nijmegen en sinds kort ook in Den Bosch. Ook wordt ik regelmatig uitgenodigd om op andere locaties Kirtan-Mantra te zingen.
 • Sinds 2011 organiseer ik ook af en toe “Dansen met de Goden”, waar er naast het zingen uitdrukkelijk gelegenheid is tot dansen.
 • In 2012 heb ik de Kirtan Flightschool van Dave Stringer gevolgd in Duitsland.
 • Sinds 2013 bespeel ik naast de gitaar ook het Indiase Harmonium en de Mridanga bij de Kirtan-Mantra Happenings. Op het conservatorium krijg je standaard als bijvak piano, en sinds 2016 heb ik ook pianoles
 • In 2015 heb ik de Naam Kirtan-Mantra Happening bedacht, om het Vrije en meer Westerse karakter van de avonden te benadrukken
 • In 2017 heb ik de naam Ecstatic Chant toegevoegd aan de Kirtan-Mantra Happenings.
 • In 2020 ben ik naar aanleiding van de 1e Corona-lockdown begonnen met Online Zingend Mediteren
 • In 2021 heb ik de Kenismakings Video Cursus Online Zingend Mediteren gemaakt

Over de naam Hansuman

Voreoger gebruikte ik de (artiesten) naam Hansuman.
De naam Hansuman (met s) is afgeleid van de Indiase apengod Hanuman (zonder s). Hanuman (soms ook witte aap genoemd) is de trouwe dienaar van Ram (Ram=symbool voor het Bewustzijn) en kan van vorm veranderen.  Hij zingt de hele dag SitaRam (Sita is de vrouw vanRam).
In India is Hanuman heel populair, ook bij kinderen, voor wie hij een soort “Superman” is, waar ook diverse tekenfilms over zijn.
Hij is het meest bekend uit de Ramayana (de geschiedenis van Ram), waarvan hier een zeer korte versie te vinden is.
Uitgebreide informatie over Hanuman is te vinden op deze pagina van deze website en  op Wikipedia.

Gent Hansuman Hans Beenhakkers
Harmonium & Gitaar